domingo, 31 de octubre de 2010

Diari de Seminari - 19 d'octubre


Títol de la Sessió: Debat sobre el llibre "Podem pintar els somnis" de Sílvia Majoral.
Activitat: per avui havíem de dur llegit el llibre de "Podem pintar els somnis" i haver fet un petit guió d'aquelles coses que ens semblava interessar parlar-ne. Per a poder treballar millor el llibre ens hem dividit en tres grups i em definit tres perfils a partir del llibre: el de mestre, el dels alumnes i el de l'escola. A partir d'aquí em parlat del que ens semblava el sistema que proposa i em reflexiona't sobre els avantatges i els inconvenients.
Valoració Personal: El llibre és interessant, no només el contingut sinó també la manera de redactar, com si fos un diari. Tot i això el sistema utilitzat no m'acaba de convèncer, però si m'he adonat que té avantatges que podem aprofitar. Com sempre, de tot n'aprenem, i de tot en traiem quelcom que podem aplicar a diferents realitats.

Podria resumir la sessió en una frase, una frase que ve a dir allò que em decidit que és imprescindible en un mestre:


"El mestre ha de ser un bon observador, conèixer els nens, les seves necessitats i interessos, i saber adaptar-se. Cal que s'impliqui i sobretot que en tingui ganes"

lunes, 25 de octubre de 2010

Podem pintar els somnis!

La setmana passada vam llegir un llibre per a treballar-lo a seminari: Pode
m pintar els somnis! 
Aquest llibre és com un diari del mestre, on la seva protagonista recull les experiències viscudes amb un grup d'alumnes durant un curs sencer. L'escola té una metodologia per projecte, on el nen és l'absolut protagonista i és qui marca les pautes del seu aprenentatge. Al llarg del llibre hi han diverses frases d'aquests nens que m'han sorprès, que no m'han deixat indiferent i que em fan, cada dia més, ser feliç de poder treballar amb aquestes petites personetes. Fan pal·lesa la senzillesa amb la que veuen la vida, no discuteixen, cada un diu la seva però sense menysprear els altres...Us en deixo algunes:

Parlen d'un niu d'un ocell que ha caigut a terra i es pregunten com deuen construïr-los. Un nen diu:
"A més ells no tenen mans ni cel·lo!"
No podia deixar de posar el moment on sorgeix el títol del llibre. Estan fent un mural de la nit com a conseqüència d'un poema llegit a classe, i és un dels infants el que proposa:
"Podem pintar els somnis!"
Després del mural es proposen fer una obra de teatre, representant el dia i la nit, i en la preparació sorgeix la discussió de qui sortira primer si el dia o la nit. Després de la intervenció d'un dels nens la discussió és va donar per finalitzada. Aquest havia dit:
"Ara és de dia, doncs fem primer el dia!"
Un dia el gat que tenen al bosc es posa malalt i se l'enduu un centre d'acollida. La mestra fa recollir als nens els plats del gat, i una nena li va dir:
"A tu t'agradaria que quan estiguessis malalta et traguessin els plats de casa teva?"


 

martes, 19 de octubre de 2010

Diari de Seminari - 5 d'octubre

Títol de la Sessió: "COM SER UN BON MESTRE"
Activitat: repàs del calendari  i les activitats de les pròximes sessions. Concretem dates per a les lectures i les entregues dels treballs.
Cadascú a recorda't un bon mestre i un mal mestre de la seva infància. A partir d'aquí em creat dos perfils, aquelles característiques que ha de tenir un BON MESTRE i aquelles que el fan ser un MAL MESTRE.
Valoració Personal: M'ha agradat poder recordar la meva infància i els meus mestres. Alguns han estat bons records, que m'han fet somriure, i els altres, els no tant bons, no m'han entristit sinó que m'han fet més ferma la meva  lluita per a ser una BONA MESTRA i ser conscient d'aquelles coses que no he de fer.
Penso que aquesta ha estat una bona activitat per a reflexionar individualment i en grup, marcant un camí i unes pautes per assolir l'objectiu que tots volem assolir.

En un frase resumiria tant la sessió com la definició d'un bon mestre:

"Un BON MESTRE és l'EQUILIBRI.
L'equilibri entre la tendresa i la proximitat i l'exigencia com a motor de motivació. "

Diari: 19.10.2010

Estimat diari! ara feia un munt de dies que no escrivia ni una sola línia... he estat estressada i una mica agobiada amb la facultat, la feina, els treballs, les convalidacions... però tinc tantíssimes coses per explicar-te... han passat un munt de coses aquest dies.
Primer de tot parlar-te de les convalidacions. Estava tan disgustada i preocupada! m'havien dit que no em convalidarien gairebé res, però poc a poc he anat parlant amb coordinador, tutors... i m'han fet veure una llumeta dins el túnel. Sembla ser que si em convalidaran força! si més no, més del que m'esperava!
Que més?... ha passat tant, que no sé per on continuar! Però vaja, que d'entre tot el que ha succeït vull destacar-ne els dos últims dies.
Ahir era el dia de presentar les descripcions a la classe de COED. I... va ser increïble! l'Arnau em va fer un poema super emotiu i el Carles em va sorprendre amb un text super maco!!! La meva descripció... m'ha costat molt, la vaig fer i refer, però al final em va quedar prou bé, i crec que va sortir bé la presentació! ja et diré la nota quan la sàpiga!
I avui... avui teníem la presentació de la planxa. T'enrecordes??? doncs ha sigut una sessió súper maca! la gent ha fet i dit coses increïbles, súper treballades! i bé, crec que a mi m'ha anat prou bé! era un treball amb sentiment i... si surt de dins sempre és més fàcil no?
Ufff crec que em deixo coses importants, però ara mateix no recordo! jejeje demà et tornaré a escriure! però només dir-te que, a pesar de tot, estic súper contenta a la facultat, amb la carrera, els companys i que estic molt més positiva!
Bé... que no vull estendrem més! aviat tornaràs a tenir noticies meves!
Fina aviat, Anna.