martes, 11 de enero de 2011

Mapes Conceptuals

De nou ens dirigim al bloc de l'assignatura. Aquest cop l'activitat que ens proposen al bloc "Gestió de la Informació i les TIC" és sobre mapes conceptuals.
Ens presenten doncs un nou programa, el CMapTools. Es tracta d'un programa gratuit i especific per a la creació de mapes conceptuals. Tot i que els podem crear a qualsevol editor gràfic, un programa específic fa d'aquesta tasca quelcom més fàcil i eficaç.
El mapa que havíem de crear era sobre un text que parlava del dinar de Nadal en família, de les relacions i les accions que succeeixen en aquest dia, i el resultat de la meva interpretació és aquest:



Per tant, un mapa conceptual no és més que una eina per a la ordenació de conceptes de forma clara i entenedora. És una mena de resum en forma d'esquema.

M'agradaria assenyalar que l'activitat es tractava de penjar el mapa conceptual a la xarxa, generar una adreça pública i fer-ne l'enllaç. He trobat diversos tutorials que indicaven com fer-ho, però m'ha donat diferents errors i finalment ho he penjat com a imatge jpg. De totes maneres, deixo aquí un d'aquests tutorials com a recurs per a futures consultes:

Publicar Un Mapa en Ihmc

No hay comentarios:

Publicar un comentario